latinica  ћирилица
23/10/2016 |  16:05 ⇒ 17:11 | Аутор: РТРС

Гак: Фајнал-фор велика побједа Београда

Градски секретар за спорт и омладину Славко Гак рекао је да је добијање организације фајнал-фора кошаркашке Евролиге 2018. године велика побједа Београда.
Славко Гак - Фото: РТС
Славко ГакФото: РТС

"Идеја да се у Београду организује завршни турнир Евролиге постоји већ 10 година, односно од завршетка изградње Београдске арене, а ево деценију и двије године касније тај сан ће се коначно и остварити", рекао је Гак.

Он је истакао да је конкуренција за домаћинство била врло јака, јер је српска престоница наспрам себе имала Париз, Истанбул и Москву.

"Сама чињеница да смо испред тих градова представља велико признање. У питању је највеће клупско такмичење послије фудбалске Лиге шампиона и заиста сматрам да смо урадили велику ствар. Потрудићемо се да у наредне двије године промовишемо Београд и Србију на најбољи начин, а круна свега ће бити поменути завршни викенд најјачег кошаркашког клупског такмичења", рекао је Гак.

Гак је подсјетио да у град у коме се одржава фајнал-фор не долазе само навијачи који имају карте, већ и много оних који желе да осјете цијелу атмосферу, због чега ће корист имати сви.

"Примјера ради, у Берлину, гдје је организован посљедњи фајнал-фор, кроз фан зону је прошло чак милион људи, што је феноменално", рекао је градски секретар и изразио наду да се ће неки од српских клубова наћи у конкуренцији за освајање титуле.

Челници Евролиге и градоначелник Београда Синиша Мали траба да озваниче договор о домаћинству фајнал-фора 2018. средином наредне седмице.

Извор: РТС