latinica  ћирилица
23/10/2016 |  16:27 ⇒ 16:31 | Аутор: РТРС

Код Сарајева Арапи граде и "Салам Сити"

Компанија Грин Велеј Интернешнал Рил Естејт из Уједињених Арапских Емирата, која се бави некретнинама и инвестицијама, најавила је изградњу новог стамбеног комплекса у Сарајеву под називом "Салам Сити".
Код Сарајева се ускоро гради "Салам Сити" (Фото:N1 / screenshot) -
Код Сарајева се ускоро гради "Салам Сити" (Фото:N1 / screenshot)

"Салам Сити" је насеље које је планирано да се изгради на 134.000 квадратних метара на подручју Сарајева, тачније на врху брда Доња Вогошћа, а описано је као једно од најживописнијих мјеста у региону.

Његова изградња требало би да кошта близу 44 милиона долара и садржаваће 300 луксузних вила различитих величина како би могли да одговоре свим захтјевима купаца, наводи инвеститор.

- БиХ нуди много за инвестирање и повећање нашег портфолија. "Салам Сити" пружа одличан потенцијал за оне који траже перфектну туристичку дестинацију за инвестиције - рекао је Али Саед Ал Салами, генерални директор компаније Грин Велеј.

Пројекат укључује изградњу хотела са четири звјездице, угоститељске и објекте за рекреацију као што је отворени базен, терен за кошарку и тенис, ресторане, кафиће, супермаркет, џамију. Како је наведено, ново насеље је 17 километара од сарајевског аеродрома и 15 километара од центра града, а "Салам Сити" је само дио великог пројекта "Грин Валеј".

Извор: Н1