latinica  ћирилица
23/10/2016 |  17:21 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

Угљевик- Најбољи на турниру џудисти из Зворника и Бањалуке

У оквиру свечаности поводом крсне славе општине Угљевик-Свете Петке Параскеве Џудо клуб Рудар организовао је данас Девети међународни џудо турнир који је окупио 276 такмичара у 18 клубова из Србије и Републике Српске.
Угљевик- 9. Mеђународни џудо турнир - Фото: СРНА
Угљевик- 9. Mеђународни џудо турнирФото: СРНА

Учесници су се такмичили у категоријама полетараца, млађих пионира и старијих пионира, екипа Српски Соко из Зворника побједник је у конкуренцији полетараца и млађих пионира, док су најуспјешнији у конкуренцији старијих пионира били џудисти клуба Бањалука.

Генерални покровитељ турнира је општина Угљевик, а учеснике је у име домаћина поздравио предсједник Скупштине општине Ђоко Симић.

Тренер Џудо клуба Рудар из Угљевика Зоран Шарчевић истакао је међународни карактер и значај турнира, уз оцјену да су такмичари из године у годину све успјешнији.

Осим домаћег Рудара, на турниру су учесвовали џудо клубови Партизан из Кањиже, Бечеј, ЛСК из Лаћарка, Сирмиум из Сремске Митровице, Рандори и Славија из Источног Сарајева, Црепољско из Источног Старог Града, Озрен из Петрова, Рајко Кушић из Пала, добојски Озрен и Атлете зекомплус, Власеница, Милићи, Српски Соко из Зворника, Пантери из Бијељине, те бањалучки Раде Личина и клуб Бањалука.

Извор: СРНА