latinica  ћирилица
24/10/2016 |  08:24 | Аутор: РТРС

Хамилтон славио у Остину

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон побиједио је у трци Формуле 1 за Велику награду САД у Остину.
Луис Хамилтон - Фото: Getty Images
Луис ХамилтонФото: Getty Images

Британац је овом победом смањио заостатак за клупским колегом Ником Розбергом, који је заузео друго мјесто, на 26 бодова.

Хамилтон је до своје 50. побједе у каријери, а четврте у Тексасу, од које треће узастопне, дошао за сат, 38 минута, 12 секунди и 618. Британцу недостаје једна побједа како би се изједначио са Аланом Простом.

Друго мјесто заузео је његов клупски колега Нико Розберг са заостатком од 4,520 секунди, а трећи кроз циљ прошао је возач Ред Була Данијел Рикардо са 19,692 секунде заостатка.

Возач Ферарија Себастијан Фетел заузео је четврто мјесто, пети је Фернандо Алонсо из Мекларена, а шести Карлос Саинц из екипе Торо Росо.

Бодове су још освојили возач Вилијамса Фелипе Маса, Серхио Перес из Форс Индије, Џенсон Батон из Мекларена и возач Хаса Роман Грожан.

Хамилтон је добро стартовао, сачувао је прво мјесто, а добро је кренуо и Рикардо, обишао је Розберга и преузео друго мјесто. Иза њих били су Кими Раиконен, Макс Верстапен, Фетел и Маса. Нико Хулкенберг је већ у првом кругу завршио трку пошто је имао контакт са Фетелом и Валтеријем Ботасом. На почетку трке Данил Квјат је од позади ударио у Переса, који је послије тога руског возача назвао идиотом.

Извор: Б92