latinica  ћирилица
24/10/2016 |  09:02 ⇒ 19:18 | Аутор: РТРС

Отворен Дјечји филмски фестивал

Амбасадорка Kids fest-a, глумица Анђелка Прпић отворила је највећу манифестацију у области културе и забаве за дјецу - Дјечији филмски фестивал, који ће широм земље под слоганом "Филмујмо у ритму среће" трајати до 30. октобра.
Дјечији филмски фестивал - Фото: B92
Дјечији филмски фестивалФото: B92

"Кад помислим на биоскоп, ја помислим на срећу, на осмијех и на феноменално расположење. Током ових седам дана бићу интезивно срећна, јер ћу гледати неке од најбољих филмова у омиљеним биоскопима", рекла је Прпић.

На свечаном отварању хор "Чаролија" извео је химну "Kids festа", уз коју су плесале балерине из плесне школе "Adagio", након чега је премијерно приказан филм "Тролови", а публици су се поклонили и глумци који су учествовали у синхронизацији Марко Мандић, Иван Зекић, Александра Радосављевић, Марија Мара Марић, Љиљана Стјепановић, Милан Антонић, Никола Демоња.

Програм "Kids festа" одвијаће се у Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Зрењанину и у још 30 градова широм земље, најавио је организатор.

Биће приказано 20 филмова подијељених у двије целине, "Kids" програм (4-12 година) и "Teen"  програм(12-18 година), а важан дио фестивала јесу и забавне и креативне радионице и играонице у којима се дјеца едукују о важним темама на њима прилагођен начин.

Извор: Тањуг