latinica  ћирилица
24/10/2016 |  09:20 | Аутор: РТРС

Чадеж: Могу се очекивати нове словеначке инвестиције

Председник ПКС Марко Чадеж изјавио је данас, уочи Пословног форума Србија - Словенија, да се могу очекивати нове словенацке инвестиције у Србији, али и нове инвестиције српских привредника у Словенији.
Предсједник Привредне коморе Србије, Марко Чадеж - Фото: ТАНЈУГ
Предсједник Привредне коморе Србије, Марко ЧадежФото: ТАНЈУГ

"Када смо се прошле године састали у Љубљани на сличном форуму, не само да је интерсовање било велико, него су и резултати били добри, повећао се обим трговинске размјене, покренути пројекти. То очекујемо и данас, да конкретно привредници са привредницима разговарају о новим пословима и проширењу постојећих послова", рекао је Чадеж за РТС.

Када је ријеч о бањском туризму, Чадеж каже да очекује улагања, али и савјетодавну помоћ словеначке стране.

Чадеж је указао да је дефицит са Словенијом и даље присутан, иако се смањује, јер Србија све више извози него што увози.

Добро је, додаје, што имамо велике словеначке компаније које су присутне у Србији и извозно су оријентисане, запошљавају много људи, производе, што доприноси и српској привреди.

Чадеж истиче и да се све више српских комапнија  одлучује да инвестира у Словенији, наводећи примјер "Комтрејда", АИК банке, "Делта холдинга"...

Говорећи о препрекама са којима суочавају српски привредници у Словенији, Чадеж је рекао да је могуће отклонити их и да ће и томе бити ријечи на Форуму.

"Зато ови форуми и постоје, ми ћемо врло конкретно разговарати о проблемима са којима се српски привредници суочавају у Словенији, али препреке постоје и за словеначке компаније које овде послују. Разговараћемо о томе како да их ријешавамо", рекао је Чадеж.

Председник ПКС-а је додао да су словеначки инвеститори заинтересовани за бање, агробизнис те да се могу очекивати нове словенацке инвестиције у Србију, као и нове инвестиције српских привредника у Словенији.

Извор: Блиц



Тwеет