latinica  ћирилица
24/10/2016 |  11:48 ⇒ 12:43 | Аутор: РТРС

Електрокрајина: Апел потрошачима да потпишу уговоре (ВИДЕО)

Крајем прошле године у бањалучкој „Електрокрајини“ истекао је рок за потписивање уговора о снабдијевању електричном енергијом, али одзив купаца није задовољавајући.
Електрокрајина Бања Лука - Фото: РТРС
Електрокрајина Бања ЛукаФото: РТРС

Због тога је ово предузеће почело да позива потрошаче да потпишу уговоре јер је то, како се истиче, законска обавеза. Одзив потрошача у Приједору, са 50, повећан је на 74 одсто, а они који до сада нису потписали уговор, како најављују из "Електрокрајине" биће искључени с мреже. 

Крајњи рок за потписивање уговора о снабдијевању електричном енергијом истекао је 31. децемба прошле године. Већина потрошача је потписала уговор.

Иако је крајњи рок за потписивање уговора о снабдијевању електричном енергијом пролонгиран више пута, у бањалучкој „Електрокрајини“ нису били задовољни одзивом купаца. Почели су уручивати директна обавјештења купацима о обавези потписивања уговора у року од осам дана од уручења обавјештења. У противном, биће искључени с мреже.

- Овом приликом изажавамо задовољство што се већина купаца у назначеном периоду од осам дана одазвало позиву и испунило своју законску обавезу чиме је број потписаних уговора на подручју приједора повећан на 74 одсто, истиче Предраг Клинцов, портпарол "Електрокрајине" Бањалука.

Потрошачи који још нису потписали уговор, већином живе у иностранству или имају неријешене имовинско-правне односе.

Клинцов је нагласио да и за та лица постоји обавеза потписивања уговора, а за оне купце који неосновано одбијају потписати уговор дат је налог за искључење објекта са мреже.

Због одбијања потписивања уговора о снабдијевању струјом у Приједору је до сада десетак потрошача искуључено с мреже.