latinica  ћирилица
24/10/2016 |  13:30 ⇒ 16:08 | Аутор: РТРС

Француски цариници погинули у паду авиона на Малти (ВИДЕО)

У авионској несрећи која се догодила на Малти погинуло је најмање пет особа, а снимак рушења летјелице објављен је на друштвеним мрежама.
Пад авиона ( фото:Ed_ ‏@eddydeg ) -
Пад авиона ( фото:Ed_ ‏@eddydeg )

Снимак је на Фејсбуку објавио Лорент Азопарди, који је случајно видио призор, на коме се види како је авион након пада букнуо и захватио га је велики пожар.

Петоро погинулих су француски држављани и још није познато да ли су били војници или цивили, као ни шта је тачан узрок несреће.

У медијима су се прво појавиле информације да је ријеч о званичницима граничне агенције Фронтекс, што је касније демантовано.

То је демантовала и висока представница ЕУ Федерика Могерини, која је навела да званичника ЕУ није било у авиону и да летјелица никако није повезана с Унијом.

Жртве пада малог авиона на Малти су француски цариници који су имали извиђачки лет надгледања доласка миграната и требало је да се врате послије неколико сати лета, саопштила је малтешка влада.

Француски цариници су били на дужности надгледања трговине миграната и дроге и требало је да лете ка либијском граду Мисурати.

Извор: Б92