latinica  ћирилица
24/10/2016 |  13:31 | Аутор: РТРС

Гигс критикује играче: Мијењате дресове послије понижавајућих 0:4?!

Рајан Гигс критиковао је играче Јунајтеда јер су размијенили дресове и смијали се са играчима Челсија, послије понижавајућег пораза од 4:0 на Стамфорд Бриџу.
Рајан Гигс                                                             (Фото:тф.рс) -
Рајан Гигс (Фото:тф.рс)

Јунајтед је у Лондону изгубио са 4:0 од Челсија, што је најтежи пораз тренера екипе са Олд Трафорда Жозеа Муриња у Премијер лиги.

То је била прва утакмица Португалца на Стамфорд Бриџу откако је отпуштен у децембру прошле године.

Такође, то је био најтежи пораз Манчестер јунајтеда у првенству још од 2011. године и пораза од градског ривала Ситија од 6:1.

Послије утакмице неколико фудбалера Јунајтеда се грлило и смијало са противничким играчима, неколицина је размијенила дресове, а Гигс је изразио незадовољство ставом играча свог бившег клуба послије понижавајућег пораза.

"Можете да изгубите фудбалску утакмицу, али када изгубите и онда размијените дресове - ја то не волим. Назовите ме старомодним. Када изгубите 4:0, честитате противнику, захвалите навијачима на подршци и изађете са терена. Не треба да стојите на терену, мијењате дресове и смијете се са екипом која вас је управо побиједила", рекао је Гигс, пренио је Дејли Мирор.

Гигс је цијелу каријеру провео у Манчестер јунајтеду, гдје је дошао 1987. године на свој 14. рођендан. Играч је са највећим бројем утакмица за Јунајтед (963) и најтрофејнији је играч у историји фудбала. За непуне 24 године на Олд Трафорду постигао је 168 голова, освојио је 13 шампионских титула, четири ФА купа, три Лига купа, двије Лиге шампиона, свјетско клупско првенство, интерконтинетални куп, Суперкуп Европе и девет трофеја Комјунити Шилд.

Он је на крају сезоне 2013-2014 постављен за привременог тренера Манчестер јунајтеда пошто је Дејвид Мојс добио отказ, а 19. маја 2014. године именован је за помоћника тадашњег тренера Луја ван Гала, када је и завршио професионалну каријеру. Из клуба је отишао у јулу ове године када је за тренера постављен Жозе Мурињо.

За репрезентацију Велса одиграо је 64 утакмице и постигао 12 голова, а као капитен предводио је репрезентацију Велике Британије на Олимпијским играма у Лондону 2012. године.

Извор: Б92