latinica  ћирилица
24/10/2016 |  13:56 ⇒ 14:02 | Аутор: РТРС

Просинечки: Не бих тренирао хрватске клубове

Легендарни хрватски фудбалер Роберт Просинечки, изјавио је да нема шансе да ради у неком хрватском клубу, али да би једног дана радо био селектор.
Роберт Просинечки (Фото: Медија центар Београд) -
Роберт Просинечки (Фото: Медија центар Београд)

"Да радим у хрватском клубу? Нема шансе, у њима се брзо искористе и тренери и људи", рекао је Просинечки у интервјуу за агенцију ХИНА.

Како је навео, не свиђа му се атмосфера у хрватском фудбалу, односно то што се чини да је Здравко Мамић његов апсолутни владар.

Ипак, одмах наглашава да с њим "нит' је добар нит' је лош" и напомиње да је направио и добре ствари.

"Постоји перцепција да Здравко Мамић води хрватски фудбал, да је апсолутни владар, што је можда и тачно, међутим, направио је и неке одличне ствари. Направио је клуб који у цијелој Европи знају. Нећу улазити у друге ствари, јер неко му је омогућио да буде 'газда'.“

Ипак, што се тиче репрезентације Хрватске, Просинечки има другације мишљење.

"Па, ко не би волио водити Хрватску? Али, сада хрватска репрезентација добро гура, иако су сви од самог почетка били против Чачића и нису жељели да он буде селектор. Мислим да је одрадио одлично Европско првенствено и само је мало недостајало среће и храбрости, а стартовало се добро и у квалификацијама за Свјетско првенство", закључио је Просинечки.

Некадашњи играч и тренер Црвене звезде сјајно је кренуо у квалификацијама за Мундијал са Азербејџаном и има седам бодова послије три кола.

Он је додао да се нада да ће тај сан потрајати, мада, Азербејџан није фудбалска земља и више улаже у бокс или рвање.

Он је открио и да је од некадашњих саиграча у најбољим односима са Звонимиром Бобаном и Звонимиром Солдом и да са њима често пије кафу, кад је у Загребу, као и да је са предсједником Савеза Давором Шукером у коректним односима, да се поштују, али да не пију кафу заједно.

Извор: Б92, ТАНЈУГ