latinica  ћирилица
24/10/2016 |  14:35 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

У уторак сунчано (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити сунчано уз малу до умјерену овлачност, а пријеподне по котлинама ће бити магле, саопштили су метеоролози.

Јутарња температура ваздуха биће углавном између седам и 12, на југу и у Крајини до 15 степени Целзијуса. Највиша дневна температура већином између 20 и 25 степени Целзијуса, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

У Републици Српској јутро ће бити свјеже у котлинским предјелима и на планинама, а у осталим предјелима уз мало вишу јутарњу температуру.

Током дана биће промјенљиво облачно уз сунчано вријеме и сунчане интервале. Послијеподне очекује се постепено повећање облачности те ће увече од југозапада, запада и сјевера било претежно облачно и локално према ноћи са мјестимичном кишом у тим предјелима.

У осталим предјелима остаје с малом до умјереном облачношћу. Вјетар ће бити слаб промјенљив, у Динаридима поподне умјерен југозападни, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Чемерно Фоча Рудо 15, Хан Пијесак 16 , Гацко Нови Град Вишеград 17,Калиновик Соколац Зворник Ливно 18, Сребреница Србац Бијељина 19, Сарајево Невесиње Добој Бугојно 20, Дринић Мркоњић Град Шипово Приједор Тузла Билећа 21 , Требиње Рибник Бањалука Бихаћ Мостар 22, Зеница 23 Крyпа на Уни24 степени Целзијуса.

Извор: СРНА