latinica  ћирилица
24/10/2016 |  14:58 ⇒ 15:02 | Аутор: РТРС

Ђокић: Видљив напредак и развој парламентарног живота Српске

Бивши предсједник Народне скупштине Републике Српске Петар Ђокић рекао је да је Народна скупштина за својих 25 година рада и постојања константно напредовала.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

"Видљив је напредак и развој парламентарног живота Српске кроз Народну скупштину, а и демократски процес сазријевања Републике Српске био је процес коме је Народна скупштина дала изузетно велики допринос", изјавио је Ђокић новинарима након данашње свечане сједнице Народне скупштине Републике Српске.

Он је нагласио да му је изузетна част што је био један од пет предсједника Народне скупштине Републике Српске.

"Трудио сам се тада и сада, а то ћу радити и у будућности, да радим максимално посвећен интересима грађана Републике Српске и интересима Републике Српске у цјелини", истакао је Ђокић.

Он је нагласио да сви треба да буду свјесни вриједности Српске и да на сваком мјесту брину о њеним интересима.

"Драго ми је што сам у једном тешком периоду постојања и рада Народна скупштине Српске успио да заједно са свим народним посланицима очувамо интегритет Скупштине и њен политички субјективитет и да избјегнемо све ружне, тешке и непријатне ситуације које су биле 1998, 1999. и 2000. године", рекао је Ђокић.

Народна скупштина Републике Српске обиљежила је данас 25 година рада и постојања. На данашњој свечаној сједници повеља Народне скупштине уручена је и Петру Ђокићу.

Извор: Срна