latinica  ћирилица
24/10/2016 |  15:28 | Аутор: РТРС

Калинић: НСРС да настави функционисање у најбољем интересу грађана

Бивши предсједник Народне скупштине Републике Српске Драган Калинић изразио је наду да ће парламент Српске доживјети још многе јубилеје и да ће функционисати у најбољем интересу Републике Српске и њених грађана, борећи се за самосталност и пуну равноправност унутар БиХ.
Драган Калинић - Фото: СРНА
Драган КалинићФото: СРНА

Калинић истиче да је оснивање Народне скупштине Републике Српске била храбра и помало неочекивана одлука која је резултирала тиме да је створено српско јединство већ на првој скупштини српског народа.

Према његовим ријечима, без Народне скупштине Републике Српске данас би било незамисливо и трајање Српске.

Калинић је у изјави новинарима у Бањалуци, након свечане сједнице Народне скупштине Српске, подсјетио да је у првом сазиву парламента Српске било посланика различитих политичких партија, међу којима и актуелни предсједник Републике Српске Милорад Додик.

"Упркос турбуленцијама скупштина је одржала свој демократски дигнитет и пуни капацитет и чини ми се да се у њој сви посланици, без обзира на повремене инциденте, осјећају равноправно и да могу да у слободи изразе своје мишљење", рекао је Калинић.

Народна скупштина Републике Српске обиљежила је данас 25 година рада и постојања. На данашњој свечаној сједници повеља Народне скупштине уручена је и Драгану Калинићу.

Извор: СРНА