latinica  ћирилица
24/10/2016 |  16:26 ⇒ 21:51 | Аутор: РТРС

Подгорица: Отац ухапшен, син се предао

Службеници црногорске полиције, након вишесатних преговора, ухапсили су у Бериславцима код Зете педесетогодишњег В.В. који се забарикадирао у породичној кући, док се његов деветнаестогодишњи син чији су иницијали Р.В. претходно предао, саопштено је из црногорске Управе полиције.
Бериславци: Ухапшени отац и син (Фото: foto: rtcg.me) -
Бериславци: Ухапшени отац и син (Фото: foto: rtcg.me)

"Службеници Специјалне антитерористичке јединице су, након што је било јасно да преговори неће дати резултате и да В.В. не жели да се преда, у 18.00 часова, заједно са службеницима Центра безбједности Подгорица, упали у његову породичну кућу у Бериславцима код Зете, савладали га и ухапсили", наведено је у саопштењу.

Од В.В. одузете су двије пушке, а током акције није употријебљено оружје.

"О случају је обавијештен надлежни тужилац који ће квалификовати догађај. У току је и претрес породичне куће у Бериславцима", саопштили су из Управе полиције.

Они су подсјетили да је Саобраћајна патрола јутрос у 10.00 часова покушала у Голубовцима код Зете да заустави аутомобил "голф два" ради контроле, након чега је возач Р.В. побјегао у правцу његове куће у Бериславцима.

Затим је успио да уђе у кућу и да се са оцем забарикадира у њој.

Како су навели из полиције, Саобраћајна патрола обавијестила је о догађају старјешине ЦБ Подгорица, а затим и остале полицијске јединице, Службу хитне медицинске помоћи и Ватрогасну јединицу.

Лица Р.В. и В.В. пријетила су наоружана да ће пуцати на полицију, због чега је у Бериславце упућен Преговарачки тим Специјалне антитерористичке јединице.

"Р.В. је на крају пристао да пође са полицијом, док В.В. није желио да се преда, те је ухапшен", саопштено је из полиције.

Извор: СРНА