latinica  ћирилица
24/10/2016 |  16:32 ⇒ 19:59 | Аутор: РТРС

Одговор Месићу: Посљедњи сте који може да било шта тражи од Србије

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохију поручило је некадашњем хрватском предсједнику Стјепану Месићу да је он посљедњи човјек, који може било шта да тражи од Србије, а посебно не да се Београд изјашњава да ли је за цјеловитост БиХ или Милорада Додика, који, како је навео, растура ту државу.
Стјепан Месић - Фото: vijesti.me
Стјепан МесићФото: vijesti.me

"Ви сте посљедњи човјек који може то да тражи од Србије. Ви бринете о цјеловитости Босне и Херцеговине, а били сте кључни човјек у злочиначком удружењу разбијача СФРЈ", наводи се у саопштењу тог удружења.

Из Удружења подсјећају да је Месић као посљедњи предсједавајући Предсједништва СФРЈ свијету поручио:"Ја свој посао завршио, Југославије више нема".

Из Удружења указују да је због "разбијача СФРЈ, првог хрватског предсједника Фрање Туђмана и његових Зенги од 1991-1995." на хиљаде и хиљаде Срба убијено, на стотине хиљада домова, кућа и огњишта је спаљено, а у злочиначким акцијама "Бљесак" и "Олуја" протјерано је 250.000 крајишких Срба из САО Крајине и Хрватске.

"Пошто је Ваша злочиначка НДХ признала злочиначку творевину Косово, а нападате Републику Српску и Додика питамо вас: Да ли је праведно да се НАТО агресијом отме Србији Косово и Метохија, а да Босна добије територију Републике Српске и то без правде за српске жртве", наводи се у саопштењу Удружења породица киднапованих и убијених на КиМ.

Извор: Танјуг