latinica  ћирилица
24/10/2016 |  18:05 ⇒ 25/10/2016 | 08:59 | Аутор: РТРС

Вучелић нови предсједник ФК Партизан (ВИДЕО)

Тек из трећег покушаја Скупштина Партизана успјела је да у СЦ Телеоптик изабере новог предсједника.

Скупштини је присуствовало 33 од укупно 65 делегата, а Вучелић је добио 30 гласова, док су преостала три делегата била уздржана.

Претходне двије Скупштине пратиле су бројне свађе, сукоби и недостатак кворума за одржавање. У игри за првог човјека клуба била су два кандидата, актуелни предсједник привремене управе и први човјек Спортског друштва Милорад Вучелић и предводник опозиције Ненад Бјековић, бивши фудбалер, тренер и спортски директор црно-бијелих.

Бјековић и његова фракција нису се ни појавили на Скупштини у Телеоптику.

Како је Вучелић саопштио у првом обраћању са мјеста предсједника, Управни одбор клуба чиниће Владимир Вулетић, Милан Обућина, Небојша Петровић, Бранко Брновић, Драгољуб Траиловић, Душан Јовановић и Горан Шкодрић.

За почасног предсједника изабран је Иван Ћурковић.

Прва Скупштина у мају прекинута је због сукоба двије стране, праћене бројним увредама делегата, док у септембру није било кворума, за шта је недостајао један делегат.

Усвојена је оставка бившег предсједника Зорана Поповића, који није присуствовао Скупштини. Од 33 присутна делегата њих 30 је гласало да Милорад Вучелић постане предсједник, а троје је било уздржано.

Присутнима се потом обратио и Вучелић, који је уједно и предсједник ЈСД Партизан.

 

Извор: Б92