latinica  ћирилица
24/10/2016 |  18:35 | Аутор: РТРС

Очекујте паклену евролигашку недјељу

Нова сезона и нови концепт Евролиге доноси новитете у распореду, па ће тако први пут у историји овог такмичења тимови одиграти два кола у само три дана! Једини српски представник, Црвена звезда, у сриједу дочекује Барселону, а већ у петак игра у Атини против Панатинаикоса.
Кошаркаши Црвене звезде (Фото: euroleague.net) -
Кошаркаши Црвене звезде (Фото: euroleague.net)

Промјена концепта Евролиге, која се од ове сезоне игра у лигашком систему, па ће 16 тимова одиграти укупно 30 мечева у регуларном дијелу. То подразумијева знатно већи број мечева, па је распоред морао да се "збије". Посљедица тога је неколико недјеља у којима ће клубови у само три-четири дана одиграти два евро меча (дакле, не рачунајући плеј-оф), а прва таква седмица почиње у уторак у 18 часова окршајем Уникса и Дарушафаке.

Истог дана снаге ће одмјерити Ефес и ЦСКА (20.00), Олимпијакос и Армани (20.00), те шпански тимови Реал Мадрид и Басконија од 21 час.

Ову паклену недјељу Црвена звезда ће отворити мечом против славне Барселоне у "нашминканој" београдској Арени. Тај меч заказан је за сриједу у 19 сати.

Свега 45 минута касније почеће утакмица у Истанбулу између Фенербахчеа и Жалгириса, док мечеви Бамберг - Панатинаикос и Макаби - Галатасарај почињу у 20 часова.

Трећи узастопни евролигашки дан у низу у четвртак ће започети дуелом између актуелног шампиона ЦСКА и "локаланог" ривала Уникса (19 часова). У 19.15 играју "земљачки" меч Дарушафака и Ефес, у 20.45 у Милану Армани дочекује Реал, док је Басконија у Виторији 15 минута касније домаћин Олимпијакосу.

Радну и евролигашку недјељу у петак затварају турски дерби Галатасарај - Фенербахче, те Жалгирис - Макаби (19.00) и Бамберг - Барселона (21.00).

У тој групи је и сусрет у "Оака арени" у Атини, гдје ће на првом мечу Ћавија Пасквала на клупи "зелених" противник бити српски и јадрански шампион - Црвена звезда. Тај меч игра се у петак од 20.15.

Дакле, за свега четири дана широм Старог континента биће одиграно чак 16 мечева елитног такмичења.

Извор: РТС