latinica  ћирилица
24/10/2016 |  18:49 ⇒ 18:52 | Аутор: РТРС

Мушкарац поријеклом из Србије убијен испред куће у Паризу

Мушкарац поријеклом из Србије (56) убијен је у петак у ватреном обрачуну, када су га четворица непознатих нападача сачекала испред његове куће у Паризу.
Париз: Мјесто убиства (Фото: leparisien.fr) -
Париз: Мјесто убиства (Фото: leparisien.fr)

Према првим информацијама, све указује на то да је мушкарац, који је живио у предграђу Париза, убијен у петак увече био жртва обрачуна, пишу локални медији.

Како преносе париски медији, њега су четворица мушараца чекала у аутомобилу испред његове куће.

Када се паркирао испред капије, један од њих је изашао из возила и запуцао.

Како је полицијска истрага показала, он је погођен са шест метака из непосредне близине, и то из калибра 11.43 милиметара, који "криминалци често користе", пише "Ле Парисиен".

Чауре метака које је нападач испалио пронађене су и у гепеку аутомобила убијеног, који је непосредно прије пуцњаве отворио.

У пуцњави је повријеђено још двоје људи. Једна особа погођена је у ногу и превезена је у болницу, док је други залутали метак погодио пролазника у подлактицу, а највјероватније се ради о запосленима у компанији која се налази у згради поред куће у којој је живио убијени.

Убијени мушкарац је српског поријекла, који је од раније познат полицији, највише због крађа и финансијских малверзација, али не и по насиљу.

Како за локалне париске медије кажу ставници улице у којој је живио, убијени мушкарац је комшијама био познат као "велики криминалац".

Министарство спољних послова Србије, међутим, за "Блиц" није жељело да открије идентитет убијеног мушкарца.

Како пишу француски медији и двије недјеље прије него што је убијен, непознате особе су пуцале на његову кућу.

У суботу ујутру, само неколико сати након трагедије, положено је цвијеће уз црна врата велике куће жртве. Цијело јутро рођаци су долазили обучени у црно да изразе саучешће породици убијеног.

Извор: Блиц