latinica  ћирилица
24/10/2016 |  21:03 ⇒ 21:15 | Аутор: РТРС

Котор Варош-Петнаестогодишњаци дочарали живот "Са оне стране улице"

Млади глумци бањалучког ДИС театра извели су вечерас у Котор Варошу представу "Са оне стране улице" у оквиру фестивала омладинских позоришта "Варош фест".
Котор Варош - Петнаестогодишњаци дочарали живот "Са оне стране улице" - Фото: СРНА
Котор Варош - Петнаестогодишњаци дочарали живот "Са оне стране улице"Фото: СРНА

Представа, која је ауторски пројекат Милана Богдановића, на суптилан начин говори о разликама у друштву и стварима које би млади жељели да промијене.

Умјетнички директор ДИС театра Новица Богдановић истакао је да је представа визуелна и да има мало текста.

"Представа је својеврсно чудо и прављена је за 22. вијек. Врло је захтјевна и пуна технолошких иновација", истакао је Богдановић.

У представи игра пет младих глумаца који кроз игре сјенки, плес, пантомиму, пјевање, специфичан дизајн свјетла и инспиративну музику, желе дочарати живот "са оне стране улице".

"Да ли је теже бити насилник или жртва и колико је мала граница између то двоје, питање је којим се бави представа `Са оне стране улице` којој је ово шесто извођење. Захвални смо которварошкој публици што нас је подржала у великом броју", рекао је Богдановић и додао да ће представа имати свој фестивалски живот и да ће дуго трајати.

У представи глуме, пјевају и играју Ивана Петрушинки, Тијана Касаповић, Анђела Митровић, Анђела Вукобрат и Јана Вуксан, а сценографска и костимографска рјешења настала су заједничким промишљањем комплетне екипе.

Други фестивал омладинских позоришта "Варош фест" биће настављен сутра у 20.30 часова едукативном драмом "Страдалници" у извођењу глумаца Бањалучког студентског позоришта.

Извор: СРНА