latinica  ћирилица
25/10/2016 |  13:14 ⇒ 13:14 | Аутор: РТРС

РАК: Нацрт правила о накнадама за дозволе на јавним консултацијама

Савјет Регулаторне агенције за комуникације БиХ упутио је на јавне консултације Нацрт правила о накнадама за дозволе, саопштено је из ове агенције.
РАК БиХ - Фото: РТРС
РАК БиХФото: РТРС

Циљ доношења овог документа је обједињавање постојећих одредаба и висина накнада за све врсте дозвола које издаје Агенција.

Нацртом правила о накнадама за дозволе РАК-а прописане су накнада за административно техничку обраду захтјева за издавање дозволе или накнада за измјену дозволе и годишња накнада за дозволу.

Поред тога, Нацрт правила прописује и процедуру начина плаћања накнаде за дозволу која се издаје први пут.

Измјене које су садржане у Нацрту правила укључују износ годишње накнаде која се плаћа једнократно, а на почетку обрачунског периода повећава се на 10.000 КМ.

Од обавезе плаћања накнада за државни допринос за кориштење радио фреквенцијског спектра ослобођају се корисници дозвола као што су: Предсједништво БиХ, Служба за заједничке послове, Службе за тражење особа у случајевима авионских и других несрећа, организације које се на добровољној основи брину о очувању животне средине, непрофитне организације за заштиту споменика и културних добара у БиХ, те друге сличне институције и организације.

Јавне консултације на Нацрт правила о накнадама за дозволе Регулаторне агенције за комуникације су отворене до 25. новембра.

Извор: СРНА