latinica  ћирилица
25/10/2016 |  13:52 ⇒ 13:53 | Аутор: РТРС

Челинац: Дрвна индустрија занимљива за арапско тржиште

Амбасадор БиХ у Уједињеним Арапским Емиратима Зоран Милићевић разговарао је данас са начелником општине Челинац Момчилом Зељковићем о привредним и инвестиционим потенцијалима ове локалне заједнице и могућностима пласмана производа на арапско тржиште.
Челинац: Милићевић-Зељковић - Фото: СРНА
Челинац: Милићевић-ЗељковићФото: СРНА

Милићевић је истакао да су Емирати тренутно једно од моћнијих свјетских тржишта и да постоји могућност увоза одређеног асортимана производа из општине Челинац.

"У великој конкуренцији свјетских брендова и даље је велика заинтересованост арапских инвеститора за производе из БиХ. Намјештај као финални производ и дрво као сировина су посебно занимљиви, као и производња здраве хране", нагласио је Милићевић и додао да се дио производа дрвне индустрије из БиХ извози у УАЕ.

Он каже да је неопходно омогућити произвођачима из Челинца да учествују на великим сајмовима у УАЕ, гдје ће представити своју понуду и у непосредном контакту са инвеститорима лакше пласирати властите производе.

Начелник општине Челинац Момчило Зељковић рекао је да су Емирати интересантно тржиште за извоз, нарочито у области грађевинаства, прехрамбене и дрвне индустрије.

"Осим квантитета неопходно је обезбиједити и врхунски квалитет производа, како би били конкурентни на свјетском тржишту. У том погледу нашу шансу видим у развијеној дрвној индустрији", поручио је Зељковић.

Он је најавио могућност доласка потенцијалних арапских инвеститора из области производње пилећег меса у општину Челинац у наредном периоду.

Амбасадор БиХ у УАЕ Зоран Милићевић и начелник општине Челинац Момчило Зељковић обишли су погоне и изложбене салоне предузећа "Металнова" и предузеће "Фачо".

Извор: СРНА