latinica  ћирилица
25/10/2016 |  13:59 | Аутор: РТРС

Секуловићу одређен једномјесечни притвор

Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор Бранку Секуловићу, који је користио идентитет грађанина БиХ на име Марио Триван.
Суд БиХ - Фото: РТРС
Суд БиХФото: РТРС

Притвор према овом рјешењу може трајати до 22. новембра или до нове одлуке Суда, саопштено је из ове правосудне институције.

Суд је утврдио да постоји основана сумња да је Секуловић починио кривично дјело за које га терети, те му је одредио притвор због постојања околности које указују на опасност од бјекства, основане бојазни да ће, боравком на слободи, уништити, сакрити, измијенити или кривотворити доказе или трагове важне за кривични поступак.

Притвор је одређен и због нарочитих околности које указују да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке или саучеснике и да ће боравком на слободи поновити или довршити покушано кривично дјело.

Секуловић је осумњичен за кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелима недопуштена трговина, фалсификовање исправе и фалсификовање или уништавање службене исправе.

Припадници Граничне полиције БиХ открили су Секуловића приликом покушаја уласка у БиХ на прелазу Брод, а користио је фалсификовани идентитет на име Марио Триван, рођен 1968. године у Хамбургу, пријављен у Градишци, саопштено је раније из Тужилаштва БиХ.

Он је осумњичен у оквиру акције кодног назива "Круна", коју Тужилаштво БиХ спроводи заједно са Управом за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске, у оквиру које се врши процесуирање организоване криминалне групе која је омогућавала крађу идентитета стварних грађана БиХ, који углавном не бораве у БиХ, те израду личних докумената са тим подацима којима су се користили починиоци организованог криминала из БиХ и земаља региона.

Према доступним подацима, за овим осумњиченим трага правосуђе Србије због вишеструких кривичних дјела, укључујући и убиства.

Извор: СРНА