latinica  ћирилица
25/10/2016 |  15:00 | Аутор: РТРС

Иванић примио делегацију Парламентарне групе пријатељства Бундестага

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић примио је данас делегацију Парламентарне групе пријатељства Бундестага и изразио наду да ће у БиХ у најскорије вријеме поново бити успостављена атмосфера међусобног уважавања и сарадње, која је нарушена непотребним подизањем тензија у претходном периоду.
Mлaдeн Ивaнић са дeлeгaцијом Пaрлaмeнтaрнe групe приjaтeљствa Бундeстaгa(фото:predsjednistvobih.ba) - Фото: РТРС
Mлaдeн Ивaнић са дeлeгaцијом Пaрлaмeнтaрнe групe приjaтeљствa Бундeстaгa(фото:predsjednistvobih.ba)Фото: РТРС

Током састанка разговарано је о политичко-економској ситуацији у БиХ, резултатима локалних избора, одржаном референдуму о Дану Републике Српске, те званичној посјети чланова Предсједништва БиХ Њемачкој у јуну ове године, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Чланови парламентарне групе су информисали члана Предсједништва БиХ о састанцима које су раније имали са представницима Парламентарне скупштине БиХ, те изнијели своје утиске о актуелној политичкој ситуацији у БиХ.

Иванић је посебно нагласио неопходност доношења политичких одлука на бази консензуса и кроз дијалог, јер сваки други начин неминовно доводи до политичке кризе.

Говорећи о посјети чланова Предсједништва БиХ Њемачкој, оцијенио је да је она била веома успјешна, нагласивши да је довела до рјешавања неких питања која су узроковала застој на путу европских интеграција.

Извор: Срна