latinica  ћирилица
25/10/2016 |  15:16 | Аутор: РТРС

Прихваћене измјене закона о друмском превозу

Комисија за саобраћај и комуникације Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ прихватила је у првом читању Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о међународном и међуентитетском друмском превозу, чији је предлагач Савјет министара БиХ.
Представнички дом - Фото: РТРС
Представнички домФото: РТРС

Од Колегијума Представничког дома парламента БиХ Комисија је затражила да за 20 дана продужи рок за достављање извјештаја о Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ у другом читању, чији је предлагач Савјет министара БиХ.

Усвојен је Извјештај са јавне расправе о Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, саопштено је из парламента БиХ.

Комисија је примила к знању информацију Министарства комуникација и транспорта БиХ у вези са усвајањем Оквирне стратегије саобраћаја БиХ за период од 2016. до 2030. године.

К знању је примљено и обавјештење Регулаторне агенције за комуникације БиХ о расписивању јавног позива за додјелу слободних радиофреквенцијских ресурса намијењених за земаљску радиодифузију.

У вези са дописом комерцијалне "К3" телевизије, Комисија је затражила од Регулаторне агенције за комуникације БиХ и од Министарства комуникација и транспорта БиХ информацију о изналажењу најбржег могућег рјешења за процес дигитализације комерцијалних телевизија.

Извор: СРНА