latinica  ћирилица
25/10/2016 |  16:21 ⇒ 17:07 | Аутор: РТРС

Шамац: Сестрама Ивић потребна помоћ (ВИДЕО)

Сестре Стоја и Рада Ивић из Шамца живе у тешким условима, без струје, воде и купатила.
Сестре Ивић - Фото: РТРС
Сестре ИвићФото: РТРС

Стан у који су се бесправно уселиле прокишњава, а власник тражи да се иселе. Центар за социјални рад предложио им је смјештај у установу, али оне не желе да се раздвајају.

Сестре, у рату избјегле из Гламоча, већ 15 година живе у влажном и мрачном стану, без елементарних услова за живот. 59-годишња Рада лијечена је у психијатријској установи, и сестре више не желе да се раздвајају.

Кориснице су социјалне помоћи, Црвени крст им обезбјеђује прехрамбене и хигијенске пакете, а комшије помажу колико могу.

- Треба нам једна соба да се макар згријемо, шпорет и купатло - каже Стоја.

У Центру за социјални рад кажу да им обезбјеђују сву неопходну помоћ, али да они немају стан у који би их смјестили. Предлагали су им смјештај у установу или у кућу на селу, али оне су то одбиле.

- Једино решење, које је могуће и које је пред нама, је да нађемо неки стан у Шамцу, гдје би центар преузео одговорност за тај стан и одржавање хигијене. Међутим, слали смо допис Општини Шамац и таквих станова нема - каже Вељко Милкић, директор Центра за социјални рад.

Долази зима и сестрама Ивић је сада најважније да ријеше стамбено питање. Надају се да још има добрих људи који би, на било који начин, могли да им помогну.