latinica  ћирилица
25/10/2016 |  17:39 ⇒ 26/10/2016 | 11:51 | Аутор: РТРС

Дураковић најавио апелацију Уставном суду БиХ

Кандидат за начелника општине Сребреница Ћамил Дураковић изјавио је да поштује одлуку Апелационог одјељења Суда Босне и Херцеговине које је данас одбацило његову жалбу којом је тражио поништења избора у Сребреници и захтијевао поновно пребројавање гласова, али тврди да ће наставити правну битку.
Ћамил Дураковић - Фото: РТРС
Ћамил ДураковићФото: РТРС

Адвокат Ћамила Дураковића, Недим Адемовић је на вечерашњој конференцији за медије изјавио да је његов клијент за ту одлуку сазнао путем медија.

"Најављујем да ћемо у најскорије вријеме поднијети апелацију Уставном суду БиХ и тражићемо привремену мјеру забране објављивања коначних резултата избора за начелника Општине Сребреница", рекао је Адемовић.

Апелационо одјељење Суда БиХ одбацило је данас жалбу Дураковића за поништење избора у Сребреници и поновно пребројавање гласова, чиме је одлука Централне изборне комисије БиХ постала правоснажна.

Очекује се да се Апелационо одјељење Суда БиХ, како су рекли у ЦИК-у, у наредним данима огласи и о приговору коалиције СДА-СББ по истој ствари након чега ће се у потпуности разријешити ситуација око избора за начелника општине Сребреница и Скупштине општине Сребреница.

На локалним изборима који су у БиХ одржани 2. октобра у Сребреници је након више година побиједио кандидат српских странака Младен Грујичић, што Дураковић не жели да призна.

Извор: Фена