latinica  ћирилица
25/10/2016 |  18:33 ⇒ 20:41 | Аутор: РТРС

Додик-Вукичевић: Грујичић ће радити у корист свих грађана (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упознао је данас у Источном Сарајеву амбасадора Србије у БиХ Станимир Вукичевића да је Српска стабилизована након референдума и спроведених избора.
И.Сарајево:Станимир Вукичевић и Милорад Додик - Фото: СРНА
И.Сарајево:Станимир Вукичевић и Милорад ДодикФото: СРНА

Што се тиче Сребренице, двојица саговорника сагласили су се да ће нови начелник Сребренице Младен Грујичић радити у корист свих грађана. Додик је нагласио да постоји иницијатива да се Удружењу "Мајке Сребренице" на кориштење уступи канцеларија у згради општине, као знак уважавања бошњачких жртва.

Предсједник Српске упознао је амбасадора Србије са чињеницом да резултати локалних избора омогућавају да се успостави потпуна координација републичких и локалних власти укључујући и Сребреницу, што до сада и није био случај.

- Што се тиче обиљежавања у Поточарима мора да буде видљив пун однос и поштивање жртава. Уважавање Удружења биће потпуно и ово је прилика да кажемо да ћемо Удружењу "Мајке Сребренице" дати на коришћење канцеларију у згради општине - рекао је предсједник Српске.

Амбасадор Србије Станимир Вукичевић изразио је наду да ће новоизабрани начелник Сребренице Младен Грујичић третирати све грађана на исти начин.

- Понуђено је и да се из буџета планирају средства за Поточаре. Поточари ће задржати сав дигнитет жртава које леже и нема страха за било шта - рекао је Вукичевић.

Додик и Вукичевић сагласили су се да су политички и економски односи Српске и Србије на високом нивоу. Скори довршетак моста Братунац-Љубовија потврда је блиских и обострано корисних веза.