latinica  ћирилица
26/10/2016 |  08:36 ⇒ 08:41 | Аутор: РТРС

Вучић: Србија радом жели да уђе међу 30 првих земаља на свјетској листи пословања

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да Србија жели радом да уђе међу првих 30 земаља на "Duing biznis" листи Свјетске банке, на којој се, према данас објављеном извјештају, са 59. мјеста по старој, односно 54. мјеста по новој методологији, попела на 47. мјесто.
Александар Вучић - Фото: РТРС
Александар ВучићФото: РТРС

Премијер је рекао да то признање ласка, али да "још много тога треба да урадимо да бисмо ушли у првих 30 земаља свијета" на тој листи.

Вучић у изјави за "Пинк" казао да је "Србија напредовала са 59. на 47. мјесто" и истакао да је то "велика ствар за нашу земљу и признање за Владу Србије".

"Нисмо још задовољни, још много тога треба да урадимо да бисмо ушли у првих 30 земаља свијета", навео је Вучић.

Он је објаснио да, што је Србија боље пласирана на овој листи, то је више у стању да привлачи стране и домаће инвеститоре.

"Признање ласка, али још много тешког рада и труда је пред нама", рекао је премијер Србије.

Лубек: Честитке Србији на оствареном напретку

Сматра да Србија у наредној години може да оствари помак у убрзању процедуре добијања прикључка за електричну енергију, као и убрзању

Регионални менаџер Међународне финансијске корпорације за Западни Балкан Томас Лубек рекао је за РТС да је Србија једна од десет земаља које су оствариле највећи напредак на листи Светске банке о лакоћи пословања за 2017. годину и честитао на оствареном успеху.

Сматра да Србија у наредној години може да оствари помак у убрзању процедуре добијања прикључка за електричну енергију, као и убрзању процедуре регулисања пореских обавеза.

Извор: Блиц,РТС