latinica  ћирилица
26/10/2016 |  13:02 ⇒ 15:12 | Аутор: РТРС

Пријем у Бијељини за делегацију из Лангенхагена

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић примио је данас групу гимназијалаца и њихових професора из братског града Лангенхагена у Њемачкој и истакао да се нада да ће сарадња ова два града, осим омладинског организовања, бити проширена и на економску област.
Посјета њемачких гимназијалаца Бијељини - Фото: СРНА
Посјета њемачких гимназијалаца БијељиниФото: СРНА


Градоначелник Бијељине Мићо Мићић истакао је да овај град сарађује са Лангенхагеном 19 година у области омладинског организовања.

"Посљедњих девет година смо и братски градови, и полако се реализују све идеје које смо замислили. Гимназијалци из Њемачке, који су данас са нама, обишли су Гимназију у Бијељини, а наредних дана дружиће се са својим вршњацима. Осим овога, постоји и сарадња када је ријеч о музичким школама и центрима за културу", рекао је Мићић.

Наставник математике и историје у Гимназији у Лангенхагену Кристијана Бине рекла је новинарима да јој је велика част што учествује у пројекту размјене младих из Њемачке и БиХ.

"У Бијељини сам четврти пут и радо долазим у овај град. Надам се да ће се размјена младих наставити и у будућности", каже Бине.

Предсједник Удружења младих "Помоћ за млади живот" из Лангенхагена Жељко Драгић навео је да ће већ у децембру млади из Бијељине отпутовати у овај њемачки град.

"Ове године је 80 младих из Бијељине било угошћено у њемачким породицама, а 20 њих из Лангенхагена посјетило је Бијељину. Настављамо сарадњу и радујемо се новим сусретима", додао је Драгић.

Извор: СРНА