latinica  ћирилица
26/10/2016 |  20:40 ⇒ 21:44 | Аутор: РТРС

Мехмедовић: Шиљеговићева иницијатива за формирање обавјештајне агенције (ВИДЕО)

Да ли Оружане снаге БиХ формирају обавјештајну агенцију која би имала надлежности за праћење и прикупљање информација о грађанима, ван војних локација - и данас је тема у политичким круговима.
Документ - Фото: РТРС
ДокументФото: РТРС

Помоћник министра одбране БиХ за обавјештајно-безбједносне послове Маринко Шиљеговић демантовао је такве информације. Тврди да таква иницијатива не постоји, поготово да ју је он није покренуо.

Из Комисије за одбрану и безбједност парламента БиХ, данас, међутим, другачија информација. Члан Комисије Шемсудин Мехмедовић је потврдио да су покренуте измјене Закона о Оружаним снагама ради организовања безбједносних служби, и да је иницјатива стигла управо од Шиљеговића.

- Маринко Шиљеговић, помоћник министра одбране БиХ за обавјештајно-сигурносни рад информисао је чланове заједничке комисије да су у току активности на изради измјена и допуна Закона о одбрани БиХ у дијелу који се односи на његов члан 10, а којим су обухваћене активности војно-обавјештајног рода - рекао је Мехмедовић.

Радио-телевизија Републике Српске у посједу је документа, насловљеног на Парламентарну скупштину БиХ и њену комисију за одбрану и безбједност, којим се иницира да обавјештајне послове које ради Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ истовремено ради и Министарство одбране.