latinica  ћирилица
27/10/2016 |  08:24 ⇒ 08:55 | Аутор: klix.ba

Акција Министарства финансија ФБиХ: Грађанима блокирано онлајн клађење ван БиХ

У посљедњих неколико дана љубитељи игара на срећу примијетили су да им је блокирано онлајн клађење ван Босне и Херцеговине, односно код свих онлајн приређивача игара на срећу који немају одобрење надлежних институција из БиХ.
Онлајн клађење - Фото: илустрација
Онлајн клађењеФото: илустрација

Из Федералног министарство финансија појашњено је да су у оквиру својих законских овлаштења захтијевали од комерцијалних банака у Федерацији доставу података о платном промету у дијелу уплате средстава са рачуна клијената домаћих банака (физичких лица) на рачуне иностраних правних лица која бх. грађанима незаконито омогућују учешће у онлајн играма на срећу путем својих интернет страница, а да при томе не посједују одобрење за приређивање интернет игара издато од надлежног органа у Босни и Херцеговини, каже ФБиХ.

"По добијању података о постојању трансакција физичких лица за учешће у интернет играма код нелегалних приређивача, уважавајући чињеницу да немамо овлаштење нити техничку могућност да у циљу спречавања нелегалног приређивања интернет игара на онемогућимо приступ наведеним интернет страницама, обратили смо се надлежном државном органу, односно Регулаторној агенцији за комуникације Босне и Херцеговине (РАК) са захтјевом за подузимање мјера из њихове надлежности", кажу из Министарства финансија ФБиХ.

Након ове ургенције Федералног министарства финансија играчима из БиХ је блокирана могућност уплате.

Власници кладионица у ФБиХ су и раније тражили заштиту од нелојалне конкуренције коју им праве онлајн приређивачи игара на срећу ван БиХ.

Извор: Klix.ba