latinica  ћирилица
27/10/2016 |  12:41 ⇒ 14:23 | Аутор: РТРС

Шпански медији: Барса није дорасла величини Комбанк Арене

Евролигашка, "јака" побједа кошаркаша Црвене звезде над Барселоном одјекнула је на Иберијском полуострву, гдје се нашироко писало о поразу Каталонаца у, како неки истакоше, паклу Комбанк Арене.
Црвена Звезда - Барселона - Фото: Screenshot
Црвена Звезда - БарселонаФото: Screenshot

Управо је такву конструкцију за наслов употребио аутор извјештаја меча у Београду, за лист Ас.

"Барселона изгорјела у београдском паклу", гласи наслов мадридског дневника, који је у наставку хронолошки описао "пад" Каталонаца у српској престоници.

"Звезда је играла на крилима Марка Гудурића (21п, 5ас) и доминирала у рекету преко Кузмића и Бјелице у запаљивом амбијенту крцате хале", пише Ас.

Други мадридски лист, Марка, видјела је меч као још један у низу пехова за Каталонаце. "Барсина несрећа не долази сама: Рибасова повреда и пораз у Београду", истиче Марка.

Спорт, лист из Барселоне, констатовао је да је екипа Јоргоса Барцокаса претрпјела други пораз у Евролиги у "утакмици за заборав" због повреде Рибаса.

Најтиражнији каталонски спортски дневник, Ел Мундо Депортиво, са насловом "Барса није дорасла величини Комбанк Арене", описао је догађаје из Београда.

"Серија 16:0 непосредно прије одласка на велики одмор омогућила је Звезди да у наставку контролише утакмицу, док је Барса, без правих ресурса и капацитета, била без снаге да реагује послије повреде Рибаса", истиче у чланку Ел Мундо Депортиво.

Извор: Телеграф