latinica  ћирилица
27/10/2016 |  13:02 | Аутор: РТРС

Вујановић за брзо формирање црногорске владе

Предсједник Црне Горе Филип Вујановић рекао је да је интерес свих да што прије буду формиране скупштина и влада, као и да очекује да ће бити испоштовани рокови у вези са проглашењем резултата избора и конституисањем парламента.
Филип Вујановић - Фото: AFP
Филип ВујановићФото: AFP

Вујановић је рекао новинарима у Будви да изборна воља грађана обавезује све, и треба је поштовати и дјеловати у складу са њом у свим сферама, па и у оквиру парламента.

"Наш интерес је да се што прије конституише скупштина и изабере влада, и да наставимо оно што је стратешки интерес Црне Горе - европске и евроатлантске интеграције, унапређење економије и амбијента за инвестиције и подизање квалитета живота свих грађана", нагласио је Вујановић.

Он је поручио да ће, одмах након конституисања скупштине, почети консултације са представницима парламентарних странака и у најкраћем року предложити мандатара.

Одговарајући на питање како гледа на то што опозиција не жели да призна резултате избора, Вујановић је рекао да је убијеђен да ће опозиција "имати однос према тим изборима у функцији онога што је била воља грађана".

Он није желио да коментарише најаве опозиције да можда неће хтјети да верификују своје мандате у парламенту, наводећи да је то ствар политичких партија и да не би прогнозирао било чије политичко понашање.

Извор: Срна