latinica  ћирилица
27/10/2016 |  13:09 | Аутор: РТРС

Црногорска опозиција тражи да изборна комисија не проглашава резултате избора

Демократски фронт, коалиција Кључ, Демократе и Социјалдемократска партија затражили су данас од Државне изборне комисије /ДИК/ да не проглашавају коначне резултате избора јер, како су истакли, још нема доказа у вези са наводним криминално-терористичкиг атаком на институције система.
Подгорица, Црна Гора - Фото: ТАНЈУГ
Подгорица, Црна ГораФото: ТАНЈУГ

Ти политички субјекти су у отвореном посму ДИК-у подсјетили да су раније једногласно одлучили да не прихвате резултате избора све док се не расвијетли и до краја правно не процесуира случај "криминално-терористичког атака на институције система", званог "државни удар", у дану одржавања парламентарних и локалних избора.

"Овим отвореним писмом тражимо од вас да не проглашавате коначне резултате избора, с обзиром на то да до овог тренутка ниједан државни орган није доказао ниједну чињеницу у вези са поменутим тешким кривичним дјелом криминалног удруживања са покушајем тероризма", наводи се у писму.

У писму се наводи и да би проглашење коначних резултата "у свјетлу ових навода" продубило тешку политичку кризу у којој се налази Црна Гора.

"Позивамо и представнике мањинских политичких странака да нас подрже, подржавајући истовремено и властиту потребу да Црна Гора буде стабилно друштво у којем се избори неће одвијати под пријетњама рушења државе и уставноправног поретка", поручили су из опозиције.

Они од представника међународне заједнице очекују да на адекватан начин третирају новонасталу ситуацију и допринесу политичкој стабилности на којој опозиција инсистира.

Извор: СРНА