latinica  ћирилица
27/10/2016 |  15:59 ⇒ 15:59 | Аутор: РТРС

НСРС: Одлуку о додјели Повеље донио Одбор

Поводом реакција на додјелу Повеље приликом обиљежавања годишњице Народне скупштине Републике Српске, институцијама, организацијама и појединцима, из НСРС истичу да одлуку о додјели Повеље није доносила Скупштина, већ Одбор за обиљежавање 25 година постојања и рада Народне скупштине.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

Из Скупштине подсјећају да Одбор чине сви досадашњи предсједници Народне скупштине Републике Српске, актуелни потпредсједници Народне скупштине (осим Сенада Братића који је иступио из Одбора) и шефови клубова парламентарних политичких странака актуелног сазива (осим шефа Клуба Домовинa који је иступио из Одбора).

Предсједник Одбора Недељко Чубриловић, на сједници која је одржана, 19.10.2016. године, предложио је да Повеља буде додијељена институцијама, организацијама и досадашњим предсједницима Народне скупштине. Одбор за обиљежавање одлучио је да прошири листу добитника Повеље.

Чубриловић и овом приликом изражава саосјећање и жаљење свим породицама страдалих у протеклом ратном сукобу на простору Републике Српске и БиХ.

Предсједник Народне скупштине осуђује починиоце ратних злочина, без обзира на њихову вјерску и националну припадност, и очекује од правосудних органа да процесуирају све починиоце ратних злочина, како над припадницима бошњачког и хрватског народа, тако и починиоце злочина над припадницима српског народа на подручју цијеле БиХ, наведено је у саопштењу НСРС.