latinica  ћирилица
27/10/2016 |  18:06 | Аутор: РТРС

Вучић: Страни амбасадори не одређују кандидата за предсједника Србије

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да страни амбасадору у Београду не могу одређивати ко ће бити кандидат за предсједника Србије и поновио да је у овој земљи присутно појачано дјеловање различитих страних обавјештајних служби.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Одговарајући на питања посланика у Скупштини Србије, Вучић је рекао да грађани могу да буду мирни, јер српске безбједносне службе добро обављају свој посао.

- Увијек ћемо да заштитимо своју земљу. Осим политичких, регионалних и евентуално проблема на путу евроинтеграција, не видим никакав значајнији проблем који би зауставио развој Србије - рекао је Вучић.

Што се тиче шпијуна у Србији, Вучић је истакао да је узимање оперативних обрада српске крим-полиције трајало до друге половине 2015. године, али је изразио увјерење да су надлежне власти Србије успјеле да спријече давање тих података.

- Све што смо ми радили имале су поједине стране службе прије него што би то долазило у другу фазу преткривичног или кривичног поступка. То је била велика опасност. Мислимо да се то данас не догађа - рекао је Вучић.

Он је навео да је Србија дала све од себе да покаже да је суверена и независна земља, да штити уставни поредак и да је у стању да се супротстави нелегалном дјеловању најмоћнијих служби којима управљају највеће свјетске силе.

Одговарајући на питања о догађајима у Црној Гори и пријетњама тероризмом, Вучић је истакао да он никада није рекао да је Србија спријечила убиство премијера било које земље, па ни Црне Горе, него да Србија има недвосмислене доказе да су одређене групе и лица из Србије пратила кретање црногорског премијера /Мила Ђукановића/.

Он је навео да не може да говори о именима људи који су под истрагом, наводећи да се у том случају Влада Србије понијела одговорно, не желећи да се мијеша у изборни процес у Црној Гори.

извор: СРНА