latinica  ћирилица
27/10/2016 |  20:09 | Аутор: РТРС

Трамп у завршници кампање затражио помоћ Хиндуса (ВИДЕО)

Републикански кандидат за председника САД Доналд Трумп решио је да у узаврелој завршници предизборне кампање затражи помоћ мањина и то Хиндуса, па је у те сврхе снимио рекламу која траје 30 секунди и садржи индијску музику, у којој чак изговара једну реченицу на хинду језику.

Трамп је у реклами пожелио срећан празник припадницима хиндуизма, а затим је рекао како воли Индију и њен народ, преноси данас "Дневни аваз".

Републикански предсједнички кандидат је, такође, поручио да ће се борити против тероризма и истакао добре односе са премијером Индије Нарендром Модијем.

Искористио је и његов слоган уз малу измјену, изговоривши "Абки Бар Трамп Саркар", што значи "Овог пута смо са Трамповом владом".

"Он је једини предсједницки кандидат који је говорио хинду", казао је Шалаб Кумар, предсједник Комитета за индијско-америчке односе и шеф Републиканске хинду коалиције.

Кумар каже и да је ово дио Трампове стратегије с циљем да приволи америчке Индијце, нарочито оне који живе у три кључне државе: Флориди, Сјеверној Каролини и Охају, чија подршка би могла да му буде од великог значаја.

Извор: Танјуг