latinica  ћирилица
28/10/2016 |  07:46 ⇒ 08:52 | Аутор: РТРС

Трамп поручује: У вођству сам и побиједићу на изборима

Републикански кандидат за предсједника САД Доналд Трамп одбацио је резултате многобројних анкета који наговјештавају његов изборни пораз и поручио да ће за 12 дана побиједити у трци за Бијелу кућу, јавља АФП.
Доналд Трамп (Фото: Screenshot) -
Доналд Трамп (Фото: Screenshot)

"Вратићемо се ми у Бијелу кућу", истакао је Трамп, у обраћању присталицама у неопредијељеној држави Охајо, упорно тврдећи да је у вођству.

Трамп је почео реченицу са "ако побиједимо", али се брзо исправио и рекао: "Не ако, него када побиједимо 8. новембра", додавши да не жели да то узима "здраво за готово", али да "побјеђује у многим државама".

Оптуживши медије да су пристрасни у корист његове демократске противнице Хилари Клинтон, републикански предсједнички кандидат је рекао да "он побјеђује у Флориди, он побјеђује у Сјеверној Каролини, он побјеђује у Ајови, а побјеђује и у Охају".

Просјечни резултати анкета, међутим, мјесецима показују да Клинтонова предњачи над Трампом, а показују и да контроверзни њујорски милијадер у протеклих мјесец дана није у предности у Флориди нити у Сјеверној Каролини, примјећује француска агенција.

У Охају Трамп биљежи незнатну предност, али је трка прилично тијесна, толико да он данас у тој држави има три предизборна скупа.

У Ајови је у чвршћем положају, али ће му бити потребно вођство у већем броју неопредијељених држава да би освојио Бијелу кућу.

Трамп и Клинтонова су ушли у завршницу жестоке двогодишње предизборне кампање и сада настоје да привуку што већи број гласова у такозваним неопредељеним државама, а фокусирани су на подстицање присталица да изађу на рано гласање.

"Рано гласање је у току, тако да је боље да то пребринете, да изађете и гласате, јер не желимо да то пропустимо", поручио је Трамп, назвавши Клинтонову "великим лажовом", у нади да ће евентуално придобити и подршку њених подржавалаца.

Демократска предсједничка кандидаткиња се данас на свом предизборном скупу у Сјеверној Каролини појавила заједно са првом дамом Мишел Обамом, која је позвала присталице да изађу на биралишта.

Трампова стратегија, рекла је Обама, има за циљ "да ове изборе учини толико прљавим и ружним да не желимо да будемо дио тога".

"Зато, када чујете како људи причају о глобалној завјери и кажу како су избори намјештени, знајте да само покушавају да вас задрже код куће", поручила је она.

Извор: Танјуг