latinica  ћирилица
28/10/2016 |  08:50 ⇒ 12:43 | Аутор: РТРС

Стефановић: Србија неће толерисати да било ко одаје податке странцима (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да о хапшењу високог функционера Управе криминалистичке полиције, који је одавао податке страној обавештајној служби једне западне државе, одлучује Тужилаштво и да Србија неће толерисати да било ко одаје податке странцима.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

"О хапшењу одлучује Тужилаштво. Када се прикупи довољно доказа и разлози да би се неко ставио у притвор онда се такве мјере и налажу. Наша порука је да Србија неће толерисати да било ко одаје податке странцима и да ћемо се трудити да ухватимо сваку особи која дјелује против интереса нашег народа", рекао је Стефановић за РТС.

Он је додао да то треба да имају у виду не само припадници безбједносних служби, већ сви који планирају да им одају информације од значаја за земљу.

Стефановић појашњава да то што је припадник УКП под надзором, значи да су Безбједносне службе обавиле разговоре и да предузимају све мјере из своје надлежности да он даље не одаје податке странцима.

Упитан да ли је ријеч о Вељку Попари, како су поједини медији писали, министар је рекао да не може да се изјашњава по том питању док је у току поступак.

Извор: ТАНЈУГ