latinica  ћирилица
28/10/2016 |  09:07 ⇒ 09:15 | Аутор: РТРС

Николић: Црвене линије су близу, не смијемо да их пређемо

Предсједник Србије Томислав Николић изјавио је да ће влада имати његову безрезервну подршку ако посљедње "захтеве" из Приштине одбаци као бесмислене и да је био у праву када је процијенио да "смо веома близу црвене линије у преговорима", која не смије да буде пређена уколико се поштују државу и Устав, пишу Вечерње новости.
Томислав Николић - Фото: Screenshot
Томислав НиколићФото: Screenshot

Николић је рекао да су у привременим институцијама у Приштини нетачно процијенили како је дошло вријеме за постављање услова без којих се не може даље у преговорима.

"Па и сама Европска унија се уздржава од постављања услова чије би прихватање значило и прихватање независности јужне српске покрајине", рекао је Николић.

Шеф државе сматра да је био у праву када је процијенио да "смо веома близу црвене линије у преговорима, коју не смијемо да пређемо ако поштујемо своју државу и посебно њен Устав".

"Албанци преговоре користе да им Србија на њима пренесе што више права, а ако не иде, онда мимо преговора, билатерално, траже пријем и чланство у организацијама које би требало да буду организације држава. То није основ за искрено преговарање, ког са њихове стране није било ни до сада", нагласио је Николић.

Лист подсјећа да је Николић својевремено предлагао да се у дијалог уведе принцип "да ништа није договорено, док све не буде договорено".

Извор: ТАНЈУГ