latinica  ћирилица
28/10/2016 |  11:11 | Аутор: РТРС

Вучић: Нова политика Владе биће подстицање улагања и развоја

Премијер Србије Александар Вучић најавио је да ће привредни раст и подстицање улагања и развоја бити нова политика Владе у наредне двије до четири године.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Вучић је у Јагодини, гдје је присустовао полагању камена темељца за нови погон италијанске компаније "Аунде", рекао да је Влада Србије претходне двије године поставила темеље модерне српске економије.

"После тешких и болних реформи, окрећемо други лист и то ће бити нова политика Владе Србије, а то је политика раста, подстицања улагања и развоја", поручио је Вучић.

Он је рекао да ће то бити могуће зато што је штедњом дефицит спуштен на два одсто што је ниже од дозвољеног нивоа од три одсто у ЕУ.

"У том простору можемо сами да одлучују колико ћемо да улажемо, а ми хоћемо да улажемо у привредни раст, развој и бољи живот грађана Србије. То је наша политика у наредне две, три и четири године", рекао је Вучић.

Он је навео да буџет Србије има 28 милијарди динара суфицита /227,35 милиона евра/, који ће бити искориштен за враћање дуга панчевачке "Петрохемије" до краја године и указао да тиме Србија постаје потпуно нормална земља која с лакоћом враћа своје дугове.

Вучић је рекао да ће компанија "Аунде" која данас у Јагодини запошљава 240 људи, по новом уговору који је данас потписан, а подразумијева подстицаје Владе у износу од 1,1 милион евра, упослити још 370 радника.

Премијер Србије присуствовао је и потписивању уговора о изградњи још једне фабрике италијанске компаније "Аунде Срб". Потписивању уговора присуствовали су и потпредсједник Владе Ивица Дачић, амбасадор Италије у Србији Ђузепе Манцо и предсједник Скупштине општине Јагодина Драган Марковић Палма.

Први погон "Аунде" почео је са радом у Јагодини 2014. године и у постојећем погону шију се навлаке за сједишта за "фијат 500Л", а планира се и призводња за компаније "Ивеко" и "Мерцедес".

Извор: СРНА