latinica  ћирилица
28/10/2016 |  12:09 | Аутор: РТРС

Сиромашни и незадовољни увешће Трампа у Бијелу кућу

Познати амерички документариста Мајкл Мур сматра да ће, упркос анкетама које дају предност кандидату демократа Хилари Клинтон, нови амерички предсједник постати Доналд Трамп, јер прича обичним Американцима оно што желе да чују.
Мајкл Мур (Фото: Wikipedia/nicolas genin) -
Мајкл Мур (Фото: Wikipedia/nicolas genin)

Избор републиканског кандидата Доналда Трампа биће највећа грешка у историји и обични Американци ће се осјећати добро, рекао је режисер представљајући свој нови филм "Мајкл Мур у Трампленду".

"Трамп говори људима ствари које их боле. Због тога сваки прегажени, заборављени, безимени пијанац који је био дио такозване средње класе воли Доналда", објашњава Мур.

Он наводи да је Трамп "људски `Молотовљев коктел` каквог су они чекали".

"Трамп је ручна бомба коју могу легално бацити на систем, који им је украо животе", оцјењује Мур и упозорава:

"Осмог новембра ће ти људи ушетати на гласачко мјесто, преузети гласачки листић, затворити завјесу и преузети иницијативу тако што ће ставити велики `икс` крај имена човјека који пријети да ће преокренути систем који им је уништио животе".

Познати амерички документариста, који је иначе критичар Трампа, али и цјелокупног америчког система вриједности, подсјећа да је кандидат републиканаца "освојио срца" радника када је запријетио "Форд моторсу".

Трамп је тада у Детроитском економском клубу поручио тој компанији да ће, уколико своја постројења пребаце у Мексико, повећати тарифу на њихове производе, што ће их учинити прескупима за америчке потрошаче.

Мур због тога, упркос анкетама које дају предност Клинтоновој и до 14 процената, сматра да ће Трамп побиједити, преносе амерички медији.

Извор: Срна