latinica  ћирилица
28/10/2016 |  12:28 ⇒ 12:36 | Аутор: РТРС

Ђукановић прво иде на одмор, а послије...

Премијер Црне Горе Мило Ђукановић изјавио је да ће још размислити о алтернативи шта ће радити након повлачења, али да му је сада најпотребнији одмор.

Упитан да ли се враћа бизнису, одговорио је да ће још размислити.

- Као што нисам размишљао о интензитету мог даљег политичког ангажмана, нисам ни размишљао о алтернативи. Знате, прије десет година сам имао јасну слику, али сам тада био десет година млађи. Данас мислим да ми је потребан одмор, па да размислим шта даље - рекао је Ђукановић новинарима, након што је завршио учешћа на Конференцији о економији у Бечићима.

Упитан због чега се у овом тренутку повлачи са мјеста премијера и не жели осми мандат, када предстоји учлањење у НАТО, одговорио је да улазити у осми мандат, да би се послије неколико мјесеци повлачио, било неодговорно према онима који треба да се озбиљно припреме за четворогодишње вршење извршне власти.

- Мислим да смо повукли прави потез, дали повјерење правим људима и убијеђен сам да промјена на челу Владе ничим неће угрозити оно што је приоритет Црне Горе у овом тренутку, а то је формализација нашег чланства у НАТО. Мислим да ће отпори према томе бити онакви, какве смо видјели и у домаћој и иностраној јавности ко год био на челу Владе, али да ће наспрам њих бити наша непоколебљива одлучност да стваримо своје циљеве због увјерења да се једино тако гарантује стабилност и динамичан економски развој наше заједнице - нагласио је Ђукановић.

Извор: Вијести.ме