latinica  ћирилица
28/10/2016 |  14:57 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

У суботу умјерено облачно (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити умјерено облачно вријеме, а на југу и сунчано, саопштили су метеоролози.

Јутарња температура биће углавном између минус један и четири, на југу од шест до 10, а највиша дневна температура већином између 10 и 16, на југу земље од 17 до 20 степени Целзијуса, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

У Републици Српској јутро ће бити хладно и умјерено облачно, око ријека и по котлинама на сјеверу и истоку очекује се честа појава магле која ће се понегдје и дуже задржавати.

Током дана биће пријатно јесење вријеме уз доста сунчаних периода. У појединим предјелима магла и ниски облаци ће се задржавати и током дана уз свјежије вријеме. На југу сунчано и топлије.

Вјетар ће бити слаб сјеверних смјерова, на југу слаба до умјерена бура, саопштено је из Републичког Хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Хан Пијесак три, Калиновик четири, Чемерно пет, Соколац шест, Гацко осам, Невесиње, Рудо девет, Сребреница, Крyпа на Уни, Фоча 10, Сарајево, Зворник, Мркоњић Град, Вишеград и Бугојно 11, Шипово, Ливно, Бијељина, Тузла и Добој 12, Нови Град, Србац Рибник 13, Приједор, Бањалука, Бихаћ и Зеница 14, Билећа 16, Мостар 17, Требиње 18 степени Целзијусових.

Извор: СРНА