latinica  ћирилица
28/10/2016 |  15:46 | Аутор: РТРС

Вучић: Искрено пријатељство Србије према Ирану

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да Србија осјећа искрено пријатељство према Ирану који, непризнавањем једнострано проглашене независности Косова, уважава територијални интегритет и суверенитет Србије.
Александар Вучић - Фото: РТРС
Александар ВучићФото: РТРС

Вучић је у разговору са одлазећим иранским амбасадором Маџидом Фахимом Пуром изразио наду да ће економска сарадња, за коју постоје бројне могућности и обострани интерес, доживјети даљи успон.

Он је упутио позив иранским туристима да посјете Србију, подсјетивши на то да је на овонедјељној заједничкој сједници Влада Србије и Словеније договорен заједнички наступ на тржишту Ирана.

Премијер Србије је истакао да је представљање Ирана, као почасног госта овогодишњег Сајма књига у Београду, изванредан корак у приближавању двије земље.

Фахим Пур рекао је да одлази задовољан што су односи двије земље ушли у нову фазу и што је био свједок напретка Србије на многим пољима.

Ирански амбасадор је нагласио да мудра политика премијера Вучића и Владе Србије омогућава напредак не само Србије, него и цијелог региона.

Он је пренио да постоји велико интересовање иранских привредника за пословање у Србији и изразио задовољство због блиске сарадње Београда и Техерана.

Извор: СРНА