latinica  ћирилица
28/10/2016 |  16:01 ⇒ 17:45 | Аутор: РТРС

Фоча: Деканска конференција медицинских факултета (ВИДЕО)

Медицинским факултетима у БиХ потребно је међусобно усклађивање наставних планова и програма, али и њихово усклађивање са факултетима у региону, како би се унаприједила размјена стручног наставног кадра и омогућила бржа нострификација диплома, речено је у Фочи на Деканској конференцији медицинских факултета у БиХ.
Фоча - Конференција декана - Фото: РТРС
Фоча - Конференција деканаФото: РТРС

Истакнуто је да овај скуп представља и значајан искорак у приближавању и планирању будућих заједничких активности у организовању трећег циклуса студија, као и на научно-истраживачким пројектима Европске уније.

- Медицински факултет Универзитета у Источном Сарајеву је у посљедњих годину дана заиста доста урадио на том плану. Наш наставни план и програм је око 95 одсто сличан оном у Београду, а 85 одсто је подударан са планом и програмом у Бањалуци и Сарајеву - каже декан овог факултета Милан Кулућ.

Ранко Шкрбић, декан Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци истиче да је план овог факултета увођење студија на енглеском језику.

- Оно што је императив и што ћемо морати развијати је студиј на енглеском језику, јер су неки факултети подигнути на виши ранг зато што имају студије на енглеском језику - каже Шкрбић.