latinica  ћирилица
28/10/2016 |  16:22 | Аутор: РТРС

Фергусон: Ливерпул озбиљан кандидат за титулу

Легендарни фудбалски тренер Алекс Фергусон оцијенио је да је Ливерпул ове сезоне озбиљан кандидат за титулу. "Црвени" су међу прва три тима на табели који имају исти број бодова.

Бивши тренер Манчестер јунајтеда рекао је да је Јирген Клоп "оживио ентузијазам Ливерпула" од када је прије годину дана преузео клуб.

"Ливерпул је у посљедње двије деценије мијењао тренере и није градио свој идентитет. Сада може да се осјети да ове године на њих морате да рачунате као на озбиљне кандидате за титулу", рекао је Фергусон за њемачки часопис Кикер.

Ливерпул је у првој Клоповој сезони завршио као осми на табели, изгубио је финале Лига купа на пенале од Манчестер ситија и поражен је у финалу Лиге Европе од Севиље.

У девет првенствених утакмица ове сезоне Ливерпул је већ играо са четири тима из садашњих седам првопласираних, у којима је побиједио Арсенал и Челси и ремизирао са Тотенхемом и Манчестер јунајтедом.

"Црвене" у сљедећих седам кола чекају утакмице са тимовима који су испод седмог мјеста на табели, а прва од њих је у суботу у гостима против Кристал паласа.

Извор: РТС