latinica  ћирилица
28/10/2016 |  16:26 ⇒ 17:39 | Аутор: РТРС

Србац: Најмлађима представљене предности здраве исхране (ВИДЕО)

Традиционалном манифестацијом у сарадњи са Пољопривредним институтом Републике Српске промоцији здраве исхране и производње здраве хране придружили су се и ученици подручне Основне школе "Доситеј Обрадовић" у Кукуљама код Српца.
ОШ "Доситеј Обрадовић" у Кукуљама - Фото: РТРС
ОШ "Доситеј Обрадовић" у КукуљамаФото: РТРС

Генетски модификоване намирнице су и поред бројних оспоравања све присутније у нашем окружењу.

- У овом тренутку генетички модификовани усјеви се 179,7 милиона хектара у 28 земаља свијета од којих су пет земље чланице Европске уније - каже Војислав Тркуља, директор Пољопривредног института Републике Српске.

Указано је на важност контроле исправности намирница којима се хранимо.

Лијевче поље има предуслове за све значајнију органску производњу поврћа и воћа. Кроз наставни процес међу намлађима константно се промовишу вриједности здраве исхране.

- Промоција здраве хране заступљено је у настави биологије и ми путем секција и ваннаставних актиности настојимо да ученицима укажемо на важност здраве исхране - каже Тања Радомир, директорка ОШ "Доситеј Обрадовић".

Ученици старијих разреда првачићима су кроз пригодан културно-умјетнички програм представили народне обичаје током пољопривредних радова, а родитељи су за ученике и госте припремили традиционална јела.