latinica  ћирилица
28/10/2016 |  18:24 ⇒ 20:27 | Аутор: РТРС

Говедарица брани начелника који је Арапима продао земљу на Требевићу (ВИДЕО)

Након што је РТРС синоћ у Дневнику и Печату објавио документа из РУГИП-а Републике Српске о продаји близу 40 дунума, у рату одбрање земље на Требевићу изнад Срајева, за шта је одговоран начелник општине Источни Стари Град - новизбрани предсједник СДС-а Вукота Говедарица стао је у одбрану страначког колеге Боје Гашановића.
Вукота Говедарица - Фото: РТРС
Вукота ГоведарицаФото: РТРС

Тврди да Гашановић није продао земљу арапском инвеститору, већ да је то рађено у општини Источно Ново Сарајево.

Начелник Источног Новог Сарајева Љубиша Ћосић каже да Говедарица, а и његов претходник Младен Босић, намјерно изврћу чињенице и због личне финансијске користи штите Боју Гашановића, иако докази објављени на РТРС-у потврђују да је у задњих неколико година у Источном Старом Граду продато близу 300 дунума општинске земље, неријетко арапским инвеститорима.

Новоизабрани предсједник СДС-а, иако је чест гост у Граду Источно Сарајево, потпуно је неупућен или се прави да не зна да је продата земља и шума на Златишту на територији Источног Старог Града, а не Источног Новог Сарајева.

- Колико ја могу да примијетим, начелник Источног Новог Сарајево је продавао земљу - тврди Говедарица.

У Источном Новом Сарајеву није продат ни центиметар, а у Источном Старом Граду око 300 дунума општинске земље углавном арапском инвеститору. Није познато за колико пара је начелник Бојо Гашановић купцима из Сарајева и Арапима продао српску земљу.

- Сигурно је СДС тим новцем финансиран у предизборној кампањи, а Вукота Говедарица је као предсједник добио задатак од старог предсједника да прикрива да су ратни положаји у Источном Сарајеву продати - каже Љубиша Ћосић, начелник Источног Новог Сарајева.

- Нико не зна гдје су те паре, ево продато је овој фирми, али у Источном Старом Граду ништа се не види од тих слиних пара које су наводно дошле на рачун општине - каже Славко Васић, предсједник СО Источни Стари Град (2004-2010).

Подручје Златишта са 36 дунума земље и старом аустроугарском кулом од виталног је значаја за Источно Сарајево. Далеко од очију јавности као власник тих некрентина у катастарске књиге Републике Српске уписало се предузеће ДОО Емиратес, чији је индиректни власник арапски шеик Мохамед Алкасеми.

- Овим се становништво доводи у ситуацију да се исели са тог простора - истиче Ћосић.

С обзиром на то чији је капитал у сарајевском предузећу Емиратес ДОО тешко је повјеровати да ће на купљеној земљи на Златишту бити саграђен крст или црква убијеним сарајевским Србима, како је прије неколико година намјеравано.