latinica  ћирилица
28/10/2016 |  18:28 ⇒ 18:29 | Аутор: РТРС

У Котору и Будви заплијењени оружје и муниција

Црногорска полиција заплијенила је данас у Будви и Котору шест комада ватреног оружја и велику количину муниције.
Будва (Фото: cdm.me) -
Будва (Фото: cdm.me)

Управа полиције Црне Горе саопштила је да су полицијски службеници у ова два града претресли куће и станове које користи пет лица.

"Током претреса на локацијама на подручју Котора и Будве које користи Д.Ћ. /54/ из Котора пронађени су четири пушке и два пиштоља, већа количина муниције и други предмети", наводи се у саопштењу.

Службеници Одјељења безбједности Котор су са колегама из Херцег Новог претресли станове у мјесту Братежићи које користе Д.Ћ, С.Ћ, Ж.Ћ. и С.Ћ. и стан који користи Б.Ћ. у мјесту Плагенти.

Претресом куће и других просторија које користи Д.Ћ. у мјесту Братежићи, у илегалном посједу су пронађени ловачка пушка, пиштољ, спорогорећи штапин за експлозив, већа количина метака и ловачких патрона, као и војне маскирне панталоне, јакна, борбени ранац и транспортна врећа.

О претресима и одузетим предметима упознат је државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Котору, а сходно налогу тужиоца биће предузете даље мјере.

Службеници Центра безбједности Будва претресли су стан Д.Ћ. у Будви и пронашли три ловачке пушке, пиштољ, већу количину метака и гумену палицу.

Извор: СРНА